Bestrating voorbereiden

Bestrating voorbereiden

De bestrating voorbereiden is de basis voor het juist leggen van de bestrating. Hier komen veel keuzes bij komen kijken. Zo houdt u rekening met het juiste materialen waarmee u wilt bestraten, de ondergrond waarop wilt straten en bijvoorbeeld het straatwerk zelf.

Daarnaast spelen er nog factoren mee als veiligheid, tijd en kosten. Allemaal keuzes die u maakt als u het straatwerk gaat realiseren. Hier geven wij wat handvatten zodat u goed voorbereid aan de slag kunt. Voorbereiding is immers het halve project!

Eerst nadenken, dan doen

Elk straatwerk project is weer anders. Het is daarom erg belangrijk om goed voorbereid van start te gaan.

Bekijk goed de huidige situatie. Is een bepaald gedeelte straatwerk erg weggezakt? Dan heeft een dergelijk plek extra aandacht nodig. Dit geldt ook voor kapotgereden straatwerk op bedrijventerreinen.

De ondergrond en het gebruik van het straatwerk bepalen welk materiaal het best gebruikt kan worden. Of dit nu is voor de ondergrond of het straatwerk zelf.

Bestrating voorbereiden

Voordat er bestraat wordt dient de eventuele oude bestrating verwijderd te worden. Pak hierna de plekken aan die extra aandacht vragen. Denk hierbij aan de verzakkingen, plaatsen waar veel verkeer overheen gaat en plekken waar het straatwerk kapot is. Houdt hier rekening mee wanneer de ondergrond wordt aangebracht.

Als ondergrond wordt in de meeste gevallen gebruik maken van straatzand. Dit zand heeft een dergelijke structuur waardoor er niet veel verzakkingen zullen optreden. Na het aanbrengen van het straatzand kunt u dit trillen of wakkeren. Hierdoor ontstaat een stevige basis voor het straatwerk.

Soms is het verstandig om onder de zandlaag bijvoorbeeld een laag piepschuim of Repak aan te brengen.

Bestrating laten uitvoeren

Het bestraten kunt u in sommige gevallen zelf doen, denk aan de voortuin of achtertuin. Let bij het straten op uw houding. Vaak ontstaat er na het straten rugpijn of pijn in de knieën. Mocht u eenmalig de tuin bestraten kan dit misschien geen kwaad. Maar mocht u vaker een bestrating dient u hier wel meer rekening mee gaan houden.

U kunt ook het straatwerk en bestrating laten uitvoeren. Koelewijn Bestratingen B.V. realiseert kleine en grote straatwerk projecten in Zuid-Holland, Noord-Holland en delen van Utrecht en Brabant. Wij hebben de juiste kennis, machines en manschappen in huis waarmee elk project volledig kan worden opgepakt.

De bestrating laten uitbesteden?

U kunt bij ons ook terecht voor informatie of vragen over bestraten. Liever een offerte op maat? Ook dan helpen wij graag. Vraag op onze offerte pagina gerust een geheel vrijblijvende offerte aan.

Daarom kiest u voor ons:

Scherpe prijs

Ruim 30 jaar ervaring

Flexibele en snelle inzet

VCA, ISO & BRL gecertificeerd

Kwaliteit en klant voorop

Grote en kleine projecten

Vraag direct een offerte aan

Projecten & nieuws

Duurzaam parkeerterrein van grasbetontegels

Project Plesmanweg in Den Haag

Den Haag

Projecten

Tegels leggen bij kerk in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel

Bestrating Murre Bouw

Rotterdam

Aanleg oprit en parkeerplaatsen

Vinkeveen

Tuinbestrating Lage Zwaluwe

Lage Zwaluwe
Woonwijk bestraten Rotterdam Overschie

Bestrating dakterras

Den Haag

Bestrating en aanleg daktuinen

Rotterdam

Herbestrating Lijsterbes Schipluiden

Schipluiden
Bestrating busstation Zuidplein

Bestrating voor Ahoy

Rotterdam

Machinaal straatwerk

Het machinaal bestraten is niet meer weg te denken uit het hedendaagse straten maken. Steeds meer straatwerk wordt op deze manier gelegd. Graag vertellen en laten wij zien hoe machinaal straten werkt en wat hier allemaal bij komt kijken.

Uw vraag stellen?

Heeft u een vraag over ons, onze projecten of over uw eigen project? Wij zitten elke werkdag voor u klaar en helpen u graag.