Machinaal
bestratenMachinaal bestraten

Het machinaal bestraten is niet meer weg te denken uit het hedendaagse straten maken. Steeds meer straatwerk wordt op deze manier gelegd. Graag vertellen en laten wij zien hoe machinaal straten werkt en wat hier allemaal bij komt kijken. Wij laten de voordelen zien en geven een impressie van hoe ook uw project machinaal bestraat kan worden.

Machinaal straten verplicht.

Met ingang van 1 januari 2010 zijn de normen voor handmatig straten veranderd. Machinaal straten straten wordt sinds die datum in principe verplicht voor alle straatwerkzaamheden. Handmatig straten werd hierna in een paar uitzonderlijke gevallen nog toegestaan zoals bij kleine gebieden, in besloten ruimten of op plaatsen waar geen kraan kan komen.

Sinds maart 2010 controleert de arbeidsinspectie actief of de aangescherpte regels omtrent machinaal straten worden nageleefd. Deze inspecties zijn vooral gericht op bestratingsbedrijven maar ook op de opdrachtgevers.

Hoe werkt machinaal straten?

Bij machinaal bestraten wordt er eerst een redelijk gebied met de hand of machinaal gevlakt. In stratenmakers-taal heet dit: baan maken. Hierna worden de zogenaamde bisschopsmutsen gelegd zodat hierna de kraan of knikmops machinaal kan gaan straten.

Zodra er een redelijke baan ligt wordt begonnen met het machinaal straten. De straatstenen die van te voren op pallets zijn aangeleverd (per m²) worden aan de kant van het straatwerk geplaatst. De kraan pakt per keer één m² op en legt deze in een vast patroon neer.

Benieuwd hoe het machinaal straten werkt? Bekijk dan onze YouTube filmpjes van machinaal bestraten.

Afronding machinaal straten

Nadat de gehele straat op deze manier is bestraat worden de laatste gaten handmatig bestraat. Hierna wordt brekerzand in het straatwerk geveegd om het straatwerk op zijn plaats te houden.

Machinaal straatwerk voor uw project?

Machinaal straatwerk kan ook worden ingezet voor uw project. Benieuwd naar de mogelijkheden hiervoor? Vraag ons dan geheel vrijblijvend om meer informatie of een offerte op maat.

Daarom kiest u voor ons:

Scherpe prijs

Ruim 25 jaar ervaring

Flexibele en snelle inzet

Persoonlijke aandacht

Kwaliteit en klant voorop

Grote en kleine projecten

Wij helpen u graag verder.

Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op.

Kantoor

Gemzenstraat 18
2901 BL
Capelle aan den IJssel

E-mail: info@koelewijnbestratingen.nl
Telefoon: 010 442 57 18

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:30 – 17:00
Zaterdag: op aanvraag
Zondag: gesloten

© 2019 Koelewijn Bestratingen      Disclaimer      Privacy Policy

© 2019 Koelewijn Bestratingen

Disclaimer

Privacy Policy

Website door De Zakelijke Website

Website door De Zakelijke Website